top of page

[Keikka peruttu/siiretty ensi kesään] Spaceboat Klubi: VIRTA

lauantaina 2. syyskuuta 2023

[Keikka peruttu/siiretty ensi kesään] Spaceboat Klubi: VIRTA

Erik Fräkin, Antti Hevosmaan ja Heikki Selamon muodostama VIRTA tunnetaan elämyksellisistä keikoistaan sekä omintakeisesta äänipaletistaan, jota on vaikea ahtaa yhteen tyylilokeroon. Bändin uniikki tapa yhdistellä ambienttia elektronista musiikkia pohjoismaiseen jazzperinteeseen, post-rockiin ja psykedeliaan on vailla vertaansa.
Viimevuosien ajan VIRTA on käynyt läpi metamorfoosia, jonka seurauksia myöhemmin vuonna 2023 julkaistava Horros-albumi (Svart Records) heijastaa. Vuonna 2011 Kuopiossa perustettu, sittemmin helsinkiläistynyt trio on laajentanut äänipalettiaan uusin instrumentein ja suomenkielisin vokaalein. Tulevalla albumillaan bändi jatkaa musiikillista tutkimusmatkaansa yhä syvemmälle hämärän rajamaille.
Yhtyeen aiemmat julkaisut Hurmos (Svart Records, 2016) ja Tales From the Deep Waters (Tourist Information, 2012) keräsivät julkaisuvuosinaan paljon kiitosta kriitikoilta ja yleisöltä. Rumba nimesi vuoden 2019 Jazzfemmalla palkitun yhtyeen “tulevaisuuden kulttibändiksi” ja Savon Sanomat “sukupolvensa suunnannäyttäjäksi”.

VIRTA kotisivut: https://virtaband.com
Tunneli musiikkivideo: https://youtu.be/gTloHyaXfDM
Sininen single: https://urly.fi/3brN

bottom of page