top of page

Ahmed Al Kaedy (MALI) & Will Guthrie (FRA), Horseface + Dj Feeelings

sunnuntaina 23. heinäkuuta 2023

Ahmed Al Kaedy (MALI) & Will Guthrie (FRA), Horseface + Dj Feeelings

Tärkeää tietoa: Tapahtuma on ulkona eli tapahtumassa on säävaraus. Ilmoitetaan lipunostajille sähköpostiin mikäli tapahtuma joudutaan siirtää/perumaan. Paikalla on myynnissä pientä purtavaa. Tapahtuma on ikärajaton!

ENNAKKOLIPUT:
https://biletti.fi/e/ahmed-ag-kaedy-mali-will-guthrie-fra-horseface-swe-tba

Ovet klo 14
Horseface klo 15
Ahmed Ag Kaedy & Will Guthrie klo 16
Tapahtuma loppuu klo 18


AHMED AL KAEDY & WILL GUTHRIE

42-vuotias tuareg-kitaristi ja laulaja Ahmed Ag Kaedy on intensiivinen sooloesiintyjä ja kehutun Amanar de Kidal -yhtyeen johtaja. Hän esittää oudon koskettavaa musiikkia, jossa aavikon hiljaisuus kuuluu voimakkaampana kuin Mdou Moctarin ja Tinariwenin vahvistetussa tulkinnassa.

Ag Kaedy kasvoi kansansa rikkaan musiikkiperinnön ympäröimänä, mutta kehittyi muusikoksi vasta sotilaskoulutuksessa Libyassa. Rauhan miehenä hän vaihtoi kiväärinsä kitaraan ja palasi kotikaupunkiinsa Kidaliin Malin pohjoiselle aavikkoseudulle. Hän perusti Amanar-yhtyeen, joka pian palkittiin parhaana uutena yhtyeenä ”Timbuktun Woodstock”iksikin kutsutulla Festival au Désertillä.

Vuonna 2012 ääri-islamistit valtasivat Pohjois-Malin tuareg-kapinallisten tuella. Myös Ag Kaedyn kotiin hyökättiin. Hänen soittimensa poltettiin ja hänen sormensa uhattiin katkaista, jos hän vielä soittaisi musiikkia. Ag Kaedy joutui pakenemaan Malin vehreisiin eteläosiin, pääkaupunki Bamakoon. Nämä kokemukset Ag Kaedy kiteytti vuonna 2019 voimakkaalle akustiselle soolodebyytilleen Akaline Kidal. Levy äänitettiin Yhdysvaltain kiertueella Portlandissa. Prosessissa avusti Christopher Kirkley, joka myös julkaisi levyn arvostetulla Sahel Sounds -levymerkillään.

Ahmed Ag Kaedy on keikkaillut laajalti Afrikassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tämä on hänen ensimmäinen laajempi kiertueensa Suomessa.


HORSEFACE

Uumajasta tuleva Horseface soittaa rytmikeskeistä post punkkia jota inspiroi niin 80-luvun alkupuolella alkanut DIY -villitys sekä muut globaalit vaikutteet. Rumpukoneet ja samplet yhdistyvät viuluun, bassoon ja rumpuihin luoden omalaatuista ja dubahtavaa musiikkia. Tekstit lauletaan suomeksi ja ne peilaavat arkisella tavalla elämän helppoja sekä myös vaikeita hetkiä. Yhtye julkaisi vuonna 2022 toisen pitkäsoittonsa Sanakirjan takana, julkasijana toimivat yhteistyössä Sing a Song Fighter tukholmasta, Joteskii Grotsekii Tampereelta ja Kopotikop Uumajasta.

Tervetuloa!
Välkommen!
Welcome!


Kulttuurilaivan turvallisen tilan ohjeistus:

Älä oleta sukupuolta, seksuaalisuutta, kansalaisuutta, sosioekonomista statusta, ikää tai terveydentilaa.

Kunnioita henkilöiden omia nimiä ja identiteettejä. Kunnioita toisen rajoja ja tilaa Älä kommentoi etenkään vieraiden ihmisten ulkonäköä tai kehoa. Pyydä koskemiseen lupa ja anna tilaa kun sitä pyydetään.

Älä käytä syrjivää tai loukkaavaa kieltä. Älä tuota rasistista, seksististä, homofobista tai muuten loukkaavaa puhetta.

Ole vastuussa omasta toiminnastasi. Jos saat palautetta käytöksestäsi, ota se vastaan avoimin mielin ja koita parantaa käytöstäsi.


bottom of page