top of page

Kulttuurilaiva

Asuntoproomusta Porvoon kulttuuritapahtumien areenaksi

Porvoon Kulttuurilaiva sijaitsee Porvoonjoen yläjuoksulla, noin puolitoista kilometriä Porvoon keskustasta. Se on vanha tukkimiesten asuntoproomu jonka sen edellinen omistaja, tunnettu kulttuurihahmo Jocke Lybeck, kunnosti asuttavaksi.

 

Proomulla on nyt neljä uutta omistajaa, Leo Kylätasku, Robin Lybeck, Per Hytönen ja Emmi Valve. Omistajanvaihdoksen myötä proomulla on koittanut myös uusi aikakausi kulttuuritapahtumien areenana. Sen läheisyyteen rannalle on rakennettu esiintymislava ja laivaa itsessään vuokrataan esimerkiksi kokous- ja residenssikäyttöön. 

Porvoon Kulttuurilaivan residenssi- ja kulttuuritoiminnasta vastaa Porvoon Kulttuurilaiva ry - Borgå Kulturbåt rf.

Rakennus Kreera Oy Ab

Miksi päätit lähteä mukaan mesenoimaan Porvoon Kulttuurilaivaa? Ihastuin kovasti teidän pöhinään ja maagiseen miljööseen metsikössä laivan luona viime kesänä ja halusin kannustaa myös rahallisesti vähän siihen, että tällainen toiminta olisi elinvoimaista ja pystyisi kehittymään.

Kerro lyhyesti toiminastanne. Toimintani on yksinkertaisesti sanottuna yhden miehen rakennusyritys, jolle on tärkeää tehdä tarkkaa ja hyvää työtä. Erityisesti minua ilahduttaa, kun saan tehdä jotakin vähän "erikoista" ja yritän kannustaa asiakkaitani tekemään rohkeitakin päätöksiä vaikka ihan värivalintojen suhteen. Valkoista, harmaata ja mustaa on jo tarpeeksi. Työskentely puun kanssa on lähellä sydäntäni.

Mitä kulttuuri yrityksellenne merkitsee? Kulttuuri kaikissa muodoissa on tärkeää, ja se on aina kiehtonut ja ihastuttanut minua. Itselläni näitä lahjoja ei ole, mutta olen erinomaisen hyvä kuluttaja tällä saralla. En osaa sen paremmin tähdentää mitä kulttuuri merkitsee yritykselle - kulttuuri on minusta olennainen ja merkittävä osa yhteiskuntaa ja sen myötä yritykselleni.

jaskanen_soikkeli.jpg

Linkkumylly

Miksi päätit lähteä mukaan mesenoimaan Porvoon Kulttuurilaivaa? Olemme seuranneet laivan elämää jo vuosia. Mielestämme oli mahtavaa, että laiva sai uuden elämän Kulttuurilaivana.

Kerro lyhyesti toiminastanne. Olemme porvoolainen yritys, joka toimii matkailuyrityksenä Mäntyharjulla, elämyksiä vanhalla myllytilalla Linkkumyllyssä. Majoitamme mökeissä, jurtassa ja Tentsile-teltoissa, mutta toimimme myös kajakki- ja kanoottivuokraamona. Olemme 14 km Repoveden kansallispuistosta sekä Mäntyharjun keskustasta.

Mitä kulttuuri yrityksellenne merkitsee? Olemme pitäneet täällä Linkkumyllyssä useita kulttuuritapahtumia; näyttelyitä, konsertteja, stand-uppia... Kulttuuri on meille tärkeää ja ihanana muistona on jäänyt Kulttuurilaivan eka konsertti, jossa Kuuhullu esiintyi. Ilta oli niin täynnä tunnelmaa.

Miten mukaan Kulttuurilaivan toimintaan?

Haluatko olla mukana tapahtumien järjestämisessä tai paikkojen kunnossapidossa? Tarvitsemme monenlaisia apukäsiä lipunmyynnistä pihatöihin ja kunnostushommiin. Toivomme vapaaehtoisiltamme yli neljäntoista vuoden ikää ja yhteisöllistä asennetta. Vapaaehtoiset saavat vapaan pääsyn kesän kaikille keikoille! Täytä vapaaehtoislomake ja tule mukaan!

Kultturilaivan tanssilattia
bottom of page