top of page

Spaceboat Klubi: Rinneradio, DJ Bunuel

lauantaina 15. kesäkuuta 2024

Spaceboat Klubi: Rinneradio, DJ Bunuel

Kulttuurilaivalla nähdään 15. kesäkuuta suomalaisen elektronisen tanssimusiikin ja elokuvallisen ambientin pioneeriyhtye RinneRadio sekä dj Bunuel, yksi musiikin parhaista ystävistä!
Spaceboat KLUBI on elektroniseen jazzin ja folkkiin keskittyvä musiikkiklubi.

Liput: 15-25 varallisuuden mukaan

AIKATAULU:

18:00 DJ Bunuel
20:00 Rinneradio


RINNERADIO
Rinneradion juuret ovat alun perin jazzissa, mutta sen tie vei teknon ja drum’n’bassin kautta nu-jazziin ja elektronicaan. RinneRadio korvasi ensimmäisten joukossa sähkökitaran ja rumpusetin koneilla ja sämpleillä, ja bändin jäseneksi liittyi DJ paljon ennen kuin siitä tuli trendikästä.

Puhallinsoittaja Tapani Rinteen alusta lähtien vahvalla visiolla ja tyylitajulla luotsaama yhtye on tavallaan tehnyt täyden kierroksen, koska se on jo pitkään ollut elektroakustinen kokoonpano, jossa orgaaniset soittimet saksofoni, bassoklarinetti ja perkussiot toimivat sulassa sovussa sähköisten elementtien ja biittien kanssa.

RinneRadion julkaisi syksyllä 2023 Balladiumin, ensimmäisen kokopitkän levyn kymmeneen vuoteen. Yhtye on toiminut jonkin aikaa ennen sitä matalalla profiililla, kun Tapani Rinne on pysynyt kiireisenä Wimme & Rinne -kokoonpanon, sooloprojektiensa sekä lukuisten duo-kollaboraatioiden kanssa, joista erityisen hyvää kansainvälistä arvostusta saavutti viime vuonna julkaistu, Juha Mäki-Patolan kanssa tehty albumi Open. Rinteen vuosi sitten keväällä ilmestynyt sooloalbumi Grey sai myös upean vastaanoton.

RinneRadio on nykyisellään trio, jossa musisoivat Tapani Rinne (puhaltimet), Juuso Hannukainen (lyömäsoittimet) ja Aleksi Myllykoski (elektroniikka).


DJ BUNUEL

Kulttuurilaivan lähisukulaisiin kuuluva dj Bunuel on tulevana syksynä soittanut levyä 47 vuotta (!) eikä ole vieläkään jämähtänyt.

Ainakaan musiikissaan, riippumatta puhutaanko musiikin iästä tai tyylilajista. Nykyään hän soittaa todella harvoin yleisillä paikoilla isoa rytmiä, joten intoa ja intohimoa tulee riittämään tänä ainutlaatuisena iltana.

Viime vuosina paljon taustamusakeikkoja ja esim. kuuden aterian illallisia musiikilla teemoittanut monitaituri teki ensimmäisen radio-ohjelmansa 1985 ja tekee tällä hetkellä kahta eri ohjelmaa; Jazzklubin Tunti vapaalla / Yle Radio 1 ja Lux / Yle Vega.

”Olen liikuttunut siitä miten kulttuurin jatkumo elää Porvoossa Bar Maryn hengessä ja sitä kehittäen”.

bottom of page